skip to Main Content

Digisenior

Om de digitale kloof te verkleinen, lanceerde Samen Toujours het project Digisenior, dat informaticasessies aanbiedt aan de senioren uit de verschillende burenhulpnetwerken.

Digisenior is een netwerk voor en door seniors! Geinspireerd door het project van #Warned, stelt Samen Toujours sessies voor waarin technologie op een heldere manier wordt uitgelegd door digitaal experte   Sara van Digibeta.

Tijdens een reeks sessies zal Sara voor de leden van Samen Toujours een introductie geven tot verschillende informaticatools: WhatsApp, Zoom, FB, cybersecurity, enz.

Door het succes van het project dat gefinancierd werd door VGC – Connecting Brussels (van mei tot juli 2021), wordt het project verdergezet met fondsen van de Boudewijnstichting.

 

Digibuddies

  • Dankzij deze sessies kan men ook “digibuddies” worden.
  • Wie zich voldoende comfortabel voelt om andere leden van het netwerk te helpen met specifieke vragen over informatica, kan “digibuddy” worden. Dit geeft hen de kans om hun kennis te delen terwijl ze nieuwe mensen leren kennen.

Doel

Tijdens deze vormingen kunnen senioren de basis van informatica leren, meer bepaald het gebruik van sociale media, wat het contact met anderen kan vergemakkelijken. *

Ook worden er “digital buddies” geïdentificeerd, die de deelnemers in hun netwerk kunnen helpen met vragen rond informatica. Op deze manier, is er altijd iemand die op dit soort  vragen kan antwoorden!

Back To Top