skip to Main Content

Innov’âge : het intergenerationele festival over Goed Ouder Worden in Brussel

Het festival over Goed Ouder Worden in Brussel werd, nadat het in 2022 werd gelanceerd door Cit’Ligt en Senior Montessori, in 2023 opnieuw gprogrammeerd. En  in dit jaar werd Samen Toujours uitgenodigd om het festival mee te organiseren.

Twee aparte dagen:

Gedurende één namiddag kwamen 44 professionele actoren uit de ouderensector samen om na te denken over twee kwesties: seniorenvriendelijke gemeentes en third places. De thema’s werden voorgesteld door twee experten:

  • Myriam Leleu, coördinatrice van het participatieve onderzoeksprogramma Wallonie Amie des Aînés van de Faculteit architectuur, ingenieur-architectuur en urbanisme (UCLouvain), van 2016 tot 2022: “Vergrijzing, actie ondernemen en vormgeven aan het sociale en ruimtelijke landschap van behoeften en ambities “door, voor en met” ouderen”
  • Béatrice Sorrieul, CHU van de BREST geriatrische afdeling: “Feedback over het opzetten van een third place in een EHPAD ziekenhuis”

De dag werd afgesloten met de conférence “on ne laisse pas pépé dans un coin” van Pascaline Lafon.

Op zaterdag 30/9 waren een 15-tal innovatieve projecten aanwezig om vragen van ouderen te beantwoorden  en informatie te geven over 4 thema’s (samen denken en handelen; verbinding creëren; voeding; mobiliteit). Daarnaast werden er rond deze 4 thema’s ook tal van andere activiteiten aangeboden.

We willen graag de stichting be.Source en de Nationale Loterij bedanken. Zonder hen was deze editie niet mogelijk geweest.

Back To Top