skip to Main Content

De Digitrein vertrekt weer!

In 2022 vertrok de Digitrein, een project van Samen Toujours, Digibeta en Brussels Ouderenplatform.
Het doel van het project was om Nederlandstalige Brusselse ouderen te helpen digitaal vaardiger te worden. De Digitrein hield halt in een hele reeks Brusselse gemeentes. Ouderen konden aansluiten bij workshops en vrijwilligers werden opgeleid tot ware Digihelpers.

Na een korte pauze zijn we heel blij te mogen aankondigen dat de Digitrein weer vertrekt!
Een aantal nieuwe partners springen mee op de trein: Muntpunt, Ligo en Intec Brussel.
Samen leiden we een groep vrijwilligers op, die nadien Digicafés zullen bemannen in de deelnemende Lokale dienstencentra. Daarnaast geven we in de in de Lokale dienstencentra workshops voor hun bezoekers en zorgen we voor extra ondersteuning tijdens de Digicafés.

Het project gaat goed en wel van start na de zomervakantie, maar de zoektocht naar vrijwilligers is al begonnen. Dus: heb je interesse in digitale technologie en heb je een basiskennis? Sluit je aan bij de Digitrein en help Brusselse ouderen om digitaal vaardiger te worden! Wij bieden een gratis zesdaagse opleiding bij Muntpunt met nadien nog zes maand ondersteuning, flexibiliteit in werktijden en de kans om een positieve maatschappelijke impact te maken. Interesse? Neem contact op via info@digitrein.be en stap op de Digitrein!

Back To Top